Café Wolthoorn & Co | OVER HET CAFÉ
12034
page-template-default,page,page-id-12034,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

INTERIEUR

In ons bruine café staat het populaire biljart centraal en hangen er veel spiegels om maar zo min mogelijk te hoeven missen. Loop eens rond, bewonder de oude bioscoopposters in het achterlokaal en kom de bijzondere koperen bar voorin van dichtbij bekijken.

HISTORIE

Over een zaak wat al sinds 1923 bestaat, valt veel historie te vertellen.

Over hoe het eerst een worstenfabriek was, daarna een meubelmakerij en hoe het uiteindelijk een horecabestemming kreeg.

En over hoe de naam veranderde met iedere nieuwe eigenaar tot uiteindelijk en definitief
Wolthoorn & Co.

Meer recent was natuurlijk een hoogtepunt van het winnen van de titel ‘Beste café van Nederland’ in 2008. Of de fantastische feesten die we vierden toen café Wolthoorn 80 en 90 jaar bestond. Dat waren inderdaad nog eens tijden. Gelukkig hebben we de foto’s nog! Kom voor meer geschiedenis over het café ook eens het Wolthoorn Boek bekijken.

ZW Koos Huizenga

KUNST & POËZIE

Café Wolthoorn staat bekend om haar schilder- en dichtkunst rondom, met werken van Olga Wiese, Jean Pierre Rawie en Driek van Wissen. Uniek is ook het ‘tafeltje van Jo’, beschilderd door Jo van Dijk, lid van de Groninger Ploeg.

Schilderij Piano Olga Wiese