Meteen naar de inhoud
3x Interieur
3x Historie
3x Olga Wiese
previous arrow
next arrow

Interieur

In ons bruine café staat het populaire biljart centraal; er valt bijna iedere dag wel een biljartspel te bewonderen. Verder hangen er veel spiegels om maar zo min mogelijk te hoeven missen. Het antieke meubilair gaat al tientallen jaren mee.

Loop eens rond, werp een blik op de kunst en verzamelde objecten door de jaren heen. Zo hebben niet alleen de oude bioscoopposters in het achterlokaal maar ook diverse affiches, vaandels en meubelstukken voorin het café ieder een eigen verhaal.

Historie

Over een zaak die al sinds 1923 bestaat, valt veel historie te vertellen. Over hoe het eerst een worstenfabriek was, daarna een meubelmakerij en hoe het uiteindelijk een horecabestemming kreeg.

Maar ook hoe het acht keer van eigenaar veranderde en waarom de naam uiteindelijk Café Wolthoorn & Co bleef.

Meer recent was natuurlijk een hoogtepunt van het winnen van de titel ‘Beste café van Nederland’ in 2008. En de fantastische feesten die we vierden toen het café 80 en 90 jaar bestond. Gelukkig hebben we de foto’s nog! Nieuwsgierig? Kom eens het Wolthoorn Boek of jubileummagazines bij ons bekijken.

Kunst & poëzie

Café Wolthoorn staat bekend om haar schilder- en dichtkunst rondom, met werken van Olga Wiese, Jean Pierre Rawie en Driek van Wissen.

Uniek is ook het ‘tafeltje van Jo’, beschilderd door Jo van Dijk, lid van de Groninger Ploeg.
'' Ik heb in dit café als vaste klant, al menigmaal het volle glas geheven, om het te steunen in het schone streven, de beste kroeg te worden van het land. "Proost, op de Wolthoorn!" zeg ik dus, "Bravo! Ook proost ik om mijzelf! ''
Driek van Wissen
Dichter

Café Wolthoorn & Co
Turftorenstraat 6
9712 BP Groningen

zo – wo: vanaf 16:00 uur
do – za: vanaf 15:00 uur

050 312 02 82
info@cafewolthoorn.nl

Fotografie door
Annalie Akkerman & Jan Bartelsman